De leukste accommodaties in Normandië

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Reizen | Posted on 18-10-2013

Schlagwörter: ,

592828_web_R_K_B_by_Birgit Winter_pixelio.deIn de stad, op het platteland, aan zee… waar in Normandië kunt u het beste verblijven?
Vooral de meest gewaardeerde, kleine badplaatsen aan de Normandische kust zijn tijdens het weekend en in vakantieperiodes heel populair. Aan de Normandische kust is er geen gebrek aan accommodaties. Voor een verblijf in het hoogseizoen wordt er sterk aangeraden om ver vooruit te reserveren voor de gewenste
verblijfslocatie, sowieso ook om de hogere prijzen te vermijden!

De Mont-Saint-Michel is vrij bijzonder in deze context, want er zijn daar slechts vijf hotels! Meestal wordt er gekozen om er een dagje heen te gaan of om een van de in de buurt gelegen dorpen te verblijven, in bijvoorbeeld een hotel, pension of vakantiewoning.
Normandië beschikt ook over een prachtig groen platteland met coulisselandschap, oude boerderijen en koeien. Het is een ideale locatie om de vele landelijke gîtes in de regio te ontdekken, alsmede de charmante pensions en hier en daar een kasteel voor een onvergetelijk verblijf, bijvoorbeeld in Pays d’Auge in Calvados, of langs een aftakking van de Seine. Het plattelandstoerisme is volop in ontwikkeling, en het moet gezegd worden dat het gebied er uitstekend geschikt voor is!
Wanneer u eenmaal in Normandië bent, moet u echter ook een aantal grote steden bezoeken. Caen, voordat u de Invasiestranden gaat bezoeken; Rouen voor het historische erfgoed; en Le Havre voor de opvallende architectuur. In al deze steden is er een breed hotelaanbod waardoor er accommodatie beschikbaar is in alle prijscategorieën.
Of u nu verblijft in een pension op het platteland, in een hotel in de stad of ergens aan het strand, alle verblijfsmogelijkheden bieden weer een andere manier om Normandië te ontdekken.

Advies voor reizigers die naar Normandië gaan

Om met de auto naar Normandië te reizen vanaf Parijs, neemt u de A14 naar Rouen tot u op circa 20 km afstand van Rouen bent, en daar neemt u de A13 naar Le Havre of Caen. (Caen kan een goede uitvalsbasis zijn om het gebied te verkennen.) Met de trein kunt u vanaf Saint-Lazare verder naar: Rouen, Caen, Lisieux en Cherbourg.
Vanuit deze vier steden kunt u overstappen op de trein naar: Deauville, Valognes, Carentan en Bayeux. U kunt ook de veerboot nemen om van Frankrijk naar Engeland te reizen; dat kan van/naar: Cherbourg/Portsmouth, Le Havre/Portsmouth en Dieppe/Newhaven.

Klimaat en geografische gegevens

Normandië heeft een zeeklimaat. De winters zijn betrekkelijk zacht aan de kust, maar verder landinwaarts is het wat kouder. De zomers zijn fris met een laag gemiddelde dat rond de 17 graden ligt in juli. Het hele jaar door valt er vrij veel regen.

Bijzondere vakantiehuizen in Normandië

Behalve de klassieke verblijfsopties, zijn er in Normandië talrijke ongewone plaatsen om te verblijven: in een vuurtoren, in een duiventil, in een boomhut, in een reusachtig vat op de Route du cidre of in een oud Napolitaans fort naast het pad van de douanebeambten. Kijk voor meer informatie op www.vakantiehuisfrankrijk.nl. voor deze bijzonder logeeradressen.

Algemene informatie
Officiële taal: Frans
Regionale talen: Jèrriais, Dgèrnésiais, Normandisch
Historische hoofdsteden: Rouen en Caen
Administratieve hoofdsteden: Caen, Rouen, Saint-Hélier, Saint-Pierre-Port

Beeldmateriaal: Birdigt Winter/ pixelio.de

Write a comment