De Kanaaleilanden als vakantiebestemming

0

Posted by Redactie | Posted in Bijzonder, Cultuur, Events, Landen, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 29-05-2012

Schlagwörter: , , , ,

rotskustDe Kanaaleilanden liggen in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië en ze bestaan uit meerdere eilanden waarvan Jersey en Guernsey de belangrijkste zijn. De Kanaaleilanden vallen onder de Britse Kroon nadat ze tijdens de geschiedenis afwisselend bij Frankrijk en Groot-Brittannië hoorden. Juist door deze wissels tref je op de eilanden een mix van Engelse en Franse invloeden aan.

Deze eilanden zijn vooral bekend of berucht vanwege de status van belastingparadijs. Men heft er geen btw en de inkomstenbelasting is bijzonder laag. Nieuwe inwoners moeten aan allerlei hoge eisen voldoen, zoals het hebben van werk op het eiland of het hebben van veel, heel veel geld.

Daarnaast zijn de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey steeds bekender geraakt als interessante vakantiebestemming en dat niet alleen vanwege het subtropische klimaat. Beide eilanden hebben veel te bieden voor de toerist. De grillige kusten nodigen uit tot klifwandelingen en het iets heuvelachtige binnenland telt talloze wandel- en fietsroutes door een schitterend landschap. De mooie zandstranden zijn geliefd en men kan er veel watersporten beoefenen.

Het uitgebreide aanbod aan bezienswaardigheden lokt ook veel cultuurliefhebbers naar de Kanaaleilanden. Je vindt hier kastelen, landhuizen, kerken, musea en vuurtorens. Maar je vindt er ook die vele dorpen die een Engelse sfeer ademen. In de stadjes Saint Peter Port (Guernsey) en Saint Helier (Jersey) zijn interessante winkelstraatjes en veel traditionele pubs en gezellige restaurants.

Vanuit Guernsey is het mogelijk de buureilanden Sark, Herm en Alderney met de veerboot te bezoeken. Deze eilanden zijn echte wandelparadijzen waar je met gemak een dag kunt vertoeven.

Alle Kanaaleilanden beschikken over goed openbaar vervoer en een enorm aanbod aan vakantieverblijven, van hotel tot vakantiehuis en van bed and breakfast tot camping.

In het zomerseizoen zijn er vanuit Nederland en België rechtstreekse vliegverbindingen naar Guernsey en Jersey.

foto copyright: Cor Kluijtmans

Write a comment