De ideale wintersportbestemming

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Vakantie, Wintersport | Posted on 25-09-2014

Vakantie-blog(1)Waar ga jij naartoe op wintersport?
Het skiseizoen staat bijna weer voor de deur. Tijd om de wintersport te boeken! Bij het vinden van een geschikte bestemming en accommodatie dien je rekening te houden met een aantal zaken. Ga je met je familie op wintersport dan ben je op zoek naar hele andere dingen dan wanneer je met een vriendengroep gaat. Wij helpen je bij het vinden van een geschikte accommodatie en bestemming!

Wintersport in Oostenrijk
Traditiegetrouw kiezen de meeste mensen voor een wintervakantie in Oostenrijk. De gezelligheid, traditionele dorpen en moderne skigebieden geven hiervoor de doorslag. Iedereen voelt zich hier thuis. Families kiezen voor een kleinschalig skigebied waar de kinderen in alle rust kunnen leren skiën. Ben je op zoek naar meer vertier dan zijn er tal van bestemmingen met bruisende après-ski. Het aanbod van accommodaties, met name hotels en vakantiehuizen, in Oostenrijk is zeer uitgebreid.

Frankrijk heeft de grootste skigebieden
Wil je urenlange tochten skiën en overnachten aan de piste dan moet je naar Frankrijk! Hier vind je de grootste skigebieden ter wereld die bovendien zeer sneeuwzeker zijn. In veel bestemmingen liggen de accommodaties vrijwel aan de piste waardoor slepen met je ski’s tot de verleden tijd behoort. Ook zijn er in steeds meer dorpen uitgebreide mogelijkheden naast het skiën. Na het skiën een paar uurtjes gaan ijsduiken of snowbiken is tegenwoordig heel normaal.

Voor de sfeer ga je naar Zwitserland
Zwitserland is het wintersportland met de meeste sfeer. Hier lijkt het in sommige dorpjes alsof de tijd heeft stilgestaan. Over de sneeuwzekerheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Het land beschikt over tal van gletsjers en bergen van boven de drieduizend meter. Zowel families als ervaren wintersporters kunnen zich hier vermaken. Er zijn tal van kindvriendelijke bestemmingen, maar wie van uitdaging houdt op de ski’s is hier ook aan het goede adres.

Wintersporten dicht bij huis
Steeeds meer mensen kiezen voor een wintersport. Ook kiezen steeds meer wintersporters ervoor om te gaan skiën dicht bij huis. In het Duitse Sauerland, op slechts een paar uur rijden van Nederland, liggen de dorpen Winterberg en Willingen. Beginners en families vinden hier ideale voorwaarden. De bergen zijn hier niet al te hoog en de pistes worden nooit steil. Meer ervaren wintersporters zullen hier echter al snel uitgekeken zijn. Zij vinden meer mogelijkheden in het zuiden van Duitsland. Hier liggen volwaardige skigebieden die bovendien meer sneeuwzeker zijn.

Beeldmateriaal: Snowplaza

Write a comment