De gondels, maskers en bruggen van Venetie

0

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden, Vakantie | Posted on 24-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

San MarcoDe romantische stad Venetie is onlosmakelijk verbonden met maskers, gondels en bruggetjes. De unieke stad is gebouwd op 120 verschillende eilandjes die met elkaar in verbinding staan door 150 kanaaltjes. Auto’s kunnen niet in de binnenstad rijden, dus dat geeft bezoekers de gelegenheid in rust de stad te ontdekken en te bewonderen.

GondelsWie in Venetie is kan een gondeltochtje niet overslaan. Naar schatting dobberen de gondels al ruim 1000 jaar over de waterwegen. 500 jaar geleden hadden de gondels nog allerlei felle kleuren maar na de pestepidemie in 1562 zijn ze allemaal zwart geverfd uit respect. Tijdens een sprookjesachtige rondvaart zul je begeleidt worden door een mannelijke gondelier waarbij de prijs 100 euro is voor 50 minuten varen.

MaskersMaar naast de gondels heeft Venetie ook prachtige parels uit het verleden die het bezoeken waard zijn. Het Dogenpaleis, het Piazza San Marco en de koopmanshuizen langs de kanalen laten nog duidelijk sporen uit het verleden zien. Daarbij is het carnaval in Venetie een van de beste van Europa. Op elke hoek van de straat vind je wel een winkel waar ze de prachtige venetiaanse maskers verkopen.

Beeldmateriaal: flickr.com / DoctorWho / Rodrigo Soldon 0/ yilmaz ovunc

Write a comment