De geheimen van Marrakech

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Bijzonder, Dagtrip, Landen, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 22-05-2012

Schlagwörter: , , , ,

MarrakechMarrakech is echt een stad uit de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Deze stad in Marokko is zo rijk aan kleuren en geuren dat je gewoonweg wordt overspoeld door de pracht ervan. Laat dat ook toe, want Marrakech moet je op je af laten komen en ervaren, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt op de gezellige soukhs.

Op het plein Jemaa El Fna kunt je genieten van de kunsten van vuurspuwers, slangenbezweerders, muzikanten, vertellers van mysterieuze verhalen en overige artiesten. Zodra het avond wordt, verandert dit plein als bij toverslag in een groot openlucht restaurant. Elk van de tientallen eettentjes heeft een eigen specialiteit en je kunt gewoon aanschuiven om mee te genieten.

Om Marrakech straks thuis ook te kunnen proeven is het leuk je te verdiepen in de Marokkaanse keuken, bijvoorbeeld door ter plaatse een kookcursus of workshop te volgen. Op de markt zoek je alle benodigde kruiden, couscous en groente bij elkaar en dan kan het toveren onder leiding van echte kenners beginnen.

Overnachten doe je in Marrakech natuurlijk in een riad, waarvan je er in de medina wel honderden vindt. De veelal bijzonder mooi ingerichte riads zijn een streling voor het oog, maar ook heel gezellig en vaak voorzien van een heerlijk dakterras.

Beeldmateriaal: Javier Corbo – Flickr

Comments (1)

Check http://www.villamarokko.eu voor alle informatie over het prachtige vakantieland Marokko.

Write a comment