De geheimen van Evia

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Landen, Natuur, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 05-04-2012

Schlagwörter: , ,

Een van de vele mooie baaitjes van EviaHet Griekse eiland Evia is relatief onbekend en nog niet overspoeld door massatoerisme. Evia wordt ook wel ‘’klein Griekenland’’ genoemd en deze benaming is volkomen terecht. Elvia is een eiland van stadjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan, olijfbomen, wijngaarden, mooie kusten met veel intieme baaien, schitterende bossen, klaterende riviertjes, diepe kloven en bergen.

De hoogste berg van het eiland is de Dirfys met een hoogte van 1743 meter. In het voorjaar ligt er nog sneeuw op de toppen van Evia’s bergen. Natuurliefhebbers, gezinnen met jonge kinderen en rustzoekers zullen zich op dit authentieke eiland prima vermaken. De beste tijd om Evia te bezoeken is het vroege voorjaar en in september. Het eiland, dat een lengte van 150 kilometer en een breedte die varieert van 6 tot 45 kilometer heeft, telt ongeveer 120.000 inwoners. Evia wordt met het vaste land verbonden door diverse ferryverbindingen en 2 bruggen, waardoor het eiland ook met een (huur)auto en openbaar vervoer bereikt kan worden.

Midden
Tourist informationIn het centrale gedeeltje van het eiland ligt het plaatsje Eretria. In het dorpje kan het infocentrum van Evia gevonden worden, waar informatie, wandel- en fietsroutes, internet en leenfietsen verkrijgbaar zijn. Tegenover het infocentrum ligt het Archeologisch Museum waar een kleine maar interessante collectie te bewonderen is. In Eretria kunnen ook de resten van een amfitheater uit de 3e eeuw voor Christus bezocht worden. De deelname aan een wijnproeverij in een van de wijnhuizen van de streek is ook aan te raden.

Zuiden
Langs de schilderachtige kustweg, met steeds weer andere vergezichten zijn de ’Petali’ te zien. Deze eilandjes rijzen op uit zee en zijn het eigendom van de voormalige koning Constantijn. Ze zijn vrij toegankelijk en kunnen met een bootje of zwemmend bereikt worden. In het zuiden zijn veel kleine, intieme baaien te vinden. In het kristalheldere water kan gedoken of gesnorkeld worden.

Noorden
De weg naar het noorden van Evia is van een ongeëvenaarde schoonheid. Bossen, bergen en zeezichten vechten hier om aandacht. In de kustplaats Edipsou ontspringen thermale bronnen. In de hotels in deze plaats zijn de zwembaden dan ook gevuld met dit kostelijke goedje.

Voor informatie over het prachtige eiland Evia klik hier.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (1)

This is one of the best blogs that I have ever seen.

Write a comment