De dagelijkse verrassingen tijdens een fietstrektocht

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 28-11-2011

Schlagwörter: , ,

Bij de georganiseerde fietsvakanties zijn de trektochten populairder dan de standplaats fietsvakanties. Natuurlijk, er blijft een grote groep over die een trektocht niet aandurft en liever op één plek blijft zodat er geen dagelijkse verplichting van een fietstocht naar de volgende accommodatie is, maar een grotere groep kiest wel voor de dagelijkse afwisseling van een fietstrektocht.

En het blijkt dat de fietsvakantie vooral bij de trektocht niet alleen draait om het fietsen maar ook om de dagelijkse verrassingen en nieuwsgierigheid naar steeds weer een nieuwe accommodatie met andere eigenaren, wat staat er die avond op het menu, welke gasten zitten er nog meer aan tafel, etc. Maar ook de routes kennen bij een trektocht vaak wat meer afwisseling want zo’n trektocht loopt een hele regio rond met soms redelijke verschillen per streek. Immers de afstanden die dagelijks worden afgelegd liggen meestal zo tussen de 40 en 70 km per dag. Bij sommige trektochten zelfs 100 km per dag waardoor het verschil in de omgeving tussen dag 1 en 3 enorm kan zijn. En iedere accommodatie is ook verschillend en de eigenaren natuurlijk ook. Vooral bij kleinschalige accommodaties spelen de eigaren daardoor een grote rol in het succes van een fietstrektocht.

En voor de fietsers die wel variatie willen maar geen trektocht aan durven, komen er ook steeds meer fiets rondreizen. Hierbij worden in een week of langer wel meerdere accommodaties op verschillende locaties bezocht, maar wordt de reis van plek naar plek gewoon met de auto afgelegd en wordt er lokaal een route gefietst die bij de accommodatie begint en eindigt. Ook op die manier kan er toch per dag worden bekeken of er wordt gefietst of niet.

En door op deze manier te blijven zoeken naar originele arrangementen voor fietsers, stijgt de vraag naar fietsvakanties nog ieder jaar. De zoekmachines zagen alleen dit jaar al een stijging van 190% in het zoeken naar het woord ‘fietsvakanties’. Meest populaire bestemmingen daarin zijn nog steeds Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Write a comment