Dagje Fietsen

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Algemeen, Onderzoek, Overig, Tips | Posted on 24-05-2012

Schlagwörter: , ,

FietsenUit cijfers van de meest recente Fietsrecreatiemonitor blijkt dat ruim drie kwart van de recreanten geregeld korte fietstochtjes maakt. In die gemiddeld drie uur wordt 20 tot 50 km fietsend afgelegd. Absoluten topdagen om de fiets te pakken zijn de zaterdag en de zondag. In april en mei hebben fietsers de zomer reeds  in de bol, met als gevolg dat in die maanden verreweg het meest gefietst wordt.

April en mei zijn ook de maanden van de vrije weekenden. Pasen, Hemelvaart en Pinksteren: het land staat drie maal bijna helemaal stil. Behalve de fietsers dan. Die trekken er massaal op uit. En terecht: De natuur begint los te komen, het groen wordt groener, de lucht frisser, en het zonnetje krachtiger.

Maar helaas heeft niet iedereen altijd een fiets bij zich. Dat hoeft in Nederland echter geenszins een probleem te zijn. Vrijwel overal in het land zijn bedrijven die fietsen verhuren waar je een recreatieve fiets of een elektrische fiets kunt huren. Ook honden- of kinderkarren, tandems en zelfs bakfietsen kunnen vaak worden gehuurd bij de gespecialiseerde dealers. Ideaal dus als je je eigen fiets niet direct bij de hand hebt, en je toch niet als drie kwart van Nederland lekker wilt genieten van het buiten zijn. Op de fiets natuurlijk!

Beeldmateriaal: Comrade Foot – Flickr

Write a comment