Daarom moet je naar Barcelona!

2

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, City trip, Steden, Tips | Posted on 23-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

BarcelonaBarcelona is een stad die erg populair is onder de stedentrippers. De stad trekt per jaar ongeveer 7 miljoen toeristen. Dat is ook niet vreemd, want Barcelona is erg veelzijdig; je vindt er zandstranden, leuke barretjes en restaurantjes, winkelstraten en vooral heel veel bezienswaardigheden. Voor degenen die tijdens een bezoek aan de stad van plan zijn om zo veel mogelijk van de stad te zien, zetten we hier enkele bezienswaardigheden op een rijtje:

Sagrada Família

Wie aan bezienswaardigheden in Barcelona denkt, denkt waarschijnlijk ook meteen aan de Sagrada Família. Deze prachtige basiliek, die werd ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudí, is de grote trots van Barcelona. De basiliek is in de neocatalaanse stijl gebouwd, die wordt gekenmerkt door zijn kronkelend gevormde torentjes en ornamenten. Met de bouw werd in 1882 begonnen en deze is op de dag van vandaag nog alijd in volle gang. Men verwacht dat de basiliek in 2026 klaar zal zijn. Of aan deze verwachting wordt voldaan, is afhankelijk van het aantal donaties dat binnenkomt.Park Guell
Park Güell
Een van de mooiste plekjes in Barcelona is Park Güell. Dit park is de thuisbasis van de beroemde waterspuwende mozaïekhagedis en van de bonte mozaïekbankjes van Gaudí. Daarnaast vindt u in het park prachtige planten en bloemen. Aanvankelijk zou Park Güell een tuinwijk worden met ongeveer 60 woningen; daarvan werden er uiteindelijk maar 2 gebouwd. De poging om via een tuinwijk mens en natuur dichter bij elkaar te brengen leek daardoor mislukt. In 1922 werd de wijk daarom stadseigendom en in 1984 werd Park Güell door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen. Tegenwoordig lijkt het doel van de tuinwijk alsnog te zijn verwezenlijkt: Het park trekt dagelijks vele bezoekers die er van de mooie natuur, het prachtige uitzicht en van de bouwwerken van Gaudí komen genieten.

La Rambla
Vanuit Plaça de Catalunya  loopt er een lange boulevard naar Port Vell, de oude haven van Barcelona. Deze brede en gezellige boulevard staat beter bekend onder de naam ‘La Rambla’ of ‘Las Ramblas’. La Rambla is opgedeeld in 5 delen: Rambla Canaletes, Rambla Estudis, Rambla St.Josep, Rambla dels Caputxins en Rambla Santa Mònica. Aan de boulevard bevinden zich verschillende terrasjes, winkeltjes en kunstenaars, die ervoor zorgen dat er altijd een gezellige sfeer heerst in deze boulevard.

Font MàgicaFont Màgica
Aan de Avinguda de Maria Cristina speelt zich elke avond een nat maar mooi schouwspel af. De hele straat staat namelijk vol met kleine fonteinen die leiden naar een grote fontein; de Font Màgica (magische fontein). In de zomer is hier van 21:30 tot 24:00 elk half uur een fonteinshow te zien, waarbij de verlichte waterstralen van de fonteinen op daarbijpassende muziek dansen.


Camp NouCamp Nou
Wie aan Barcelona denkt, denkt dan natuurlijk ook aan FC Barcelona, oftewel Barça. Speciaal voor alle voetballiefhebbers worden er in het stadion van de befaamde voetbalclub, dat ‘Camp Nou’ heet,  verschillende rondleidingen gegeven en daarnaast is er ook een museum te vinden. Camp Nou is het grootste stadion van Europa en biedt plaats aan bijna 100.000 voetbalsupporters. Voor vele mannen is het een droom om een bezoekje aan dit stadion te mogen brengen.

Beeldmateriaal: flickr.com/Bert Kaufmann/ dimodi / jeroen bennink / ale3andro

Comments (2)

Camp nou! barca mas que un club!

Iemand bekend met leuke dag tripjes vanuit barcelona?

Write a comment