Centraal Portugal: de Beiras

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Landen, Vakantie, Zon | Posted on 06-02-2012

Schlagwörter:

De Torre in de Serra da EstrelaHet centrum van Portugal, de Beiras, is een tamelijk onontdekt gebied, zeker in vergelijking met de Algarve of de grote steden Lissabon en Porto. Het is een gevarieerd stukje Portugal, waar je lekker in de natuur kunt wandelen, van de rustige stranden kunt genieten of het goede leven in het gezellige Coimbra of Figueira da Foz kunt ervaren. Door de hele streek kunnen schilderachtige dorpjes worden gevonden waar de tijd heeft stilgestaan. Portugezen houden van lekker eten, op elke hoek vind je een restaurantje waar je goedkoop en lekker kunt eten. Het leven is hier in z´n algemeenheid best goedkoop, en dat maakt een vakantie in de streek wellicht nóg aangenamer. De zon schijnt zo goed als altijd, en de mensen zijn enorm vriendelijk en gastvrij.

In deze streek vind je mooie culturele erfstukken, zoals het klooster van Batalha, de kathedraal van Alcobaça, voetstappen van de dinosauriërs in het natuurreservaat de Serra de Aïre, het bedevaarsoord Fátima, de baden van koningin Isabel in Caldas da Rainha en het charmante dorpje Óbidos.

In het oosten van deze streek, tegen de Spaanse grens aan, vind je de Serra da Estrela, een schitterend gebied om te wandelen of doorheen te rijden, met ademloze uitzichten en mooie rotspartijen. Portugezen gaan er prat op, dat het hoogste punt 2.000 meter is. Om die hoogte te bereiken hebben ze zelfs een toren op de hoogste top van het gebergte, de Torre, gebouwd. In de winter kun je hier skieën, al moet de natuur wel een klein handje geholpen worden om genoeg sneeuw op de pistes te krijgen.

Overnachtingsmogelijkheden te over in de streek, van luxe hotels tot campings en van kleinschalige B&B’s tot oude landhuizen omgebouwd tot sfeervolle pousadas.

Beeldmateriaal: Rosino – Flickr

Write a comment