Britse stad in China

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Bijzonder, Landen | Posted on 16-12-2011

Schlagwörter: , ,

488274_web_R_K_by_Dieter Schütz_pixelio.deOp een uurtje rijden van Peking, in de schaduw van de Chinese muur wordt aan een ambitieus plan gewerkt. Een echte Britse stad, bestaande uit een kasteel en 16 wijken zal hier binnenkort uit de grond worden gestampt.Het is de bedoeling dat ‘het stadje’ een echte toeristische trekpleister wordt waar enkel en alleen Engels gesproken mag worden.

Het bestuurlid Wang Haichen legt uit dat bezoekers het idee zullen krijgen zich in het buitenland te voelen. Zoals eerder vermeld zal de voertaal Engels zijn en het paspoort wordt tevens afgestempeld wanneer men de stad betreedt. Daarbij zal de gehele omgeving worden aangepast tot representatief Brits landschap. De hoop is om de middenklasse te lokken naar de economische topbestemming.

Het project is niet helemaal nieuw, in 2006 werdt er namelijk aan een andere Engelse stad geintroduceerd in de buurt van Shanghai. Helaas veranderde deze locatie na 5 jaar in een spookstad waar alleen nog pasgetrouwde stelletjes op af kwamen voor trouwfoto’s. Of dit project wel gaat slagen is dus nog even afwachten.

Beeldmateriaal: Dieter Schütz  / pixelio.de

Comments (1)

ziet er gaaf uit

Write a comment