Paradijs in de Caribische Zee; Bonaire

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Vakantie | Posted on 20-10-2011

Schlagwörter: , , , ,

Wanneer je aan gemeentes binnen Nederland denkt, zal Bonaire waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen. Toch behoort Bonaire, samen met Sint Eustatius en Saba, sinds 10 oktober 2010 tot Caribisch Nederland en functioneert als bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland Bonaire is gelegen in het zuidelijke deel van de Carïbische Zee, is circa 38 kilometer lang en tussen de 5 en 11 kilometer breed.

Bonaire is onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Voor wie van zon, witte stranden en een helderblauwe zee houdt, is het eiland een waar vakantieparadijs. Ook liefhebbers van de watersport kunnen hun hart ophalen in Bonaire. Duiken, snorkelen, kitesurfen of windsurfen; het kan er allemaal. Wie bijvoorbeeld de onderwaterwereld van Bonaire wil ontdekken kan op duik- of snorkelexcursie gaan en van dichtbij de zeeschildpadden, roggen, zeekomkommers, diverse koraalsoorten en vele vissoorten bekijken.

Voor wie liever droog wil blijven, zijn er natuurlijk ook veel andere activiteiten te beleven op Bonaire. Meer informatie over deze activiteiten en over Bonaire in het algemeen is te vinden op de officiële website van Tourism Bonaire.

Write a comment