Boedapest

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, City trip, Cultuur, Reizen, Tips | Posted on 12-03-2014

Schlagwörter: , , , , , , , ,

Boedapest Matyas kerkBoedapest; Koningin van de Donau

Boedapest is de majestueuze hoofdstad van Hongarije. Het is tevens de grootste stad aan de Donau. Haar inwoners houden van en haten de rivier die de stad in tweeën deelt. De Donau is de levensader voor Boedapest, maar het wassende water zorgt na de winter ook elk jaar voor problemen. Boedapest is innemend, bekoorlijk en bohemien. Van cultuurminnaar tot sportfanaat zal zich in Boedapest op z’n plek voelen.

Op reis door Boedapest

De Donau is de scheidslijn in Boedapest. Op de westoever vindt u het heuvelachtige Boeda met het paleis van renaissancekoning Matthias, de Matthiaskerk met haar veelkleurige dak en de zandstenen torens van het Vissersbastion. Zowel vanaf het paleis, als van het Bastion heeft u een subliem zicht op de beide Donauoevers, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Pest vormt het vlakke deel van Boedapest. Hier vindt u de glorieuze Andrássy Boulevard met aan het eind het Heldenplein en daarachter het grootse stadspark. Het stadspark is een festijn voor de jeugd door de roeivijver, de trampolines en de ijscotenten.

Overvloed aan musea

Een week in Boedapest is te kort als u alle 200 musea zou willen bezoeken. De nationale galerie vindt u in het paleis van koning Matthias in de burchtwijk. Ook aan weerszijden van het Heldenplein staan twee bekende musea. Het parlement van Hongarije (het grootste parlementsgebouw van Europa en zeker een van de mooiste) is het bezoeken waard. Een ander gebouw wat u niet mag missen is de nationale opera aan de Andrássy Boulevard.

Koffie, sporten en shoppen

Boedapest is de winkelstad bij uitstek. In de deftige Váci utca in het hart van Boedapest zult u zich verlustigen aan ongelooflijk kristal en oogverblindende sieraden. Sportievelingen kunnen hardlopen op Margarethe eiland of een fietstocht langs de 11 kilometer lange oever van de Donau maken.

Hongarije is een koffieland. U drinkt in Boedapest koffie met grandeur in de oudste en beroemdste koffiehuizen van het Hongarije, zoals in Gerbeaud Palota aan het eind van de Váci utca, of in artiestencafé Müvész aan de Andrássy ut.

Er zijn te weinig woorden om Boedapest adequaat te beschrijven. Er is maar één echte oplossing: ga kijken! Boek een hotel of een appartement in Boedapest via Boedapest-hongarije.nl.

 

Tekst- en beeldmateriaal: Boedapest-hongarije.nl

Website: Boedapest-hongarije.nl

Write a comment