Blanes: ideale bestemming voor een jongerenvakantie

1

Posted by Redactie | Posted in Vakantie, Zon | Posted on 11-01-2012

Schlagwörter:

BlanesDe populaire Spaanse kustplaats Blanes is vooral onder de Nederlandse jonge vakantiegangers erg in trek als feestbestemming. Het plaatsje trekt ieder seizoen weer talloze jongeren aan die net klaar zijn met hun examen. Samen met Rimini en Chersonissos behoort Blanes tot de meest gewilde jongerenreis bestemmingen. Maar niet alleen in de zomer is het er goed toeven, ook in het laagseizoen is Blanes een prima vakantiebestemming, al doen de lege boulevards wel wat troosteloos aan.

In de zomer daarentegen is het er een drukte van belang. Blanes kent een hoop goede discotheken en clubs, vanzelfsprekend een voorwaarde voor een geslaagde jongerenreis. Ook de brede zandstranden trekken vele jongeren aan, en worden vaak verkozen boven de kiezelstranden in bijvoorbeeld Kroatië. Dit vakantieland heeft als voordeel dat het wat goedkoper is, en daarom zijn de Kroatische bestemmingen, net als Sunny Beach in Bulgarije, ook populair onder jongeren.
Lekker relaxed met een cerveza in de hand bruinen op het strand: wat heeft iemand die net eindexamen heeft gedaan nog meer te wensen? Actiever bezig zijn kan natuurlijk ook prima; vanuit het haventje in het centrum vertrekken er met regelmaat boten voor dagtripjes naar Calella, Tossa-, Malgrat- of het eveneens altijd drukke Lloret de Mar. In de laatste badplaats kan er prima aan watersport-activiteiten worden gedaan. Aan zee en strand dus geen gebrek. Maar Blanes is meer dan strand. In het historische centrum zijn er veel oude kronkelstraatjes en steegjes te vinden waar jongeren heerlijk kunnen hangen, eten en shoppen. Nabij het centrum kunnen ook de haven en de dagmarkt voor grappige souvenirs gevonden worden. Het is sowieso een goed idee om niet de hele dag op het strand te bakken, maar ook eens iets te ondernemen en wat meer van het leuke plaatsje te ontdekken.
Uitgaan is toch wel het belangrijkste tijdens een jongerenvakantie en wat dat betreft zitten de jonge feestgangers helemaal goed in Blanes. Er zijn zo’n 10 discotheken te vinden in de kustplaats. Daarbovenop komen nog eens de dik 140 restaurants, die overigens niet allemaal van goede kwaliteit zijn. Lekker eten tijdens een examenreis is ook belangrijk dus het loont zich om van tevoren bijvoorbeeld op Tripadvisor te kijken wat de betere restaurantjes zijn waar voor weinig geld goed gegeten kan worden. Veel plezier in de Spaanse zon!

Beeldmateriaal: CytecK, Flickr

Comments (1)

Eind mei gaan met die banaan!

Write a comment