Bikkelen in een zandbak

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Landen, Vakantie, Zon | Posted on 01-02-2012

Schlagwörter:

Indrukwekkende woestijn landschappenWie denkt dat de Negev woestijn in het zuiden van Israel alleen maar een grote zandbak is, waar niets te doen valt, zit er helemaal naast. In de Negev kunnen actievelingen in de winter perfect terecht voor een actieve zonvakantie; de woestijn is erg populair bij onder andere mountainbikers. Rondom Tzin Valley zijn vier trails uitgezet die zowel onervaren fietsers als toprijders, langs de meest bijzondere uitzichten voeren. Hotel the Ramon Inn in Mitzpe Ramon is een echt bikershotel, en een goede uitvalsbasis voor mooie tochten.

Abseilen naar fossielen
De Ramonkrater, in het hart van de Negev woestijn, is ook één van de meest populaire bestemmingen voor abseilers. Ramon Machtesh, is geen krater die is veroorzaakt door meteorietinslag, maar een vallei, ontstaan door miljoenen jaren durende erosie. Het gebied is 42 km lang en gemiddeld 8 km breed. De hoogste top is 1150 meter hoog. In de Ramonkrater liggen fossielen van maar liefst 200 miljoen jaar oud, zomaar voor het oprapen.

Woestijn watervalDe autoroute van de noordelijker gelegen woestijn van Judea naar de Negev woestijn voert grotendeels langs de Dode Zee wat interessante vergezichten oplevert. De bergen in dit gebied blijken bijna levende organismen te zijn, want ze bestaan uit zout en zijn aan grote fysieke veranderingen onderhevig waardoor de omgeving steeds lijkt te veranderen. Ook hier zijn trails voor fietsers en wandelaars uitgezet. Eén van de meest populaire excursies die hier wordt georganiseerd is een nachtelijke mountainbiketocht door het zoutbergenlandschap bij volle maan.

Oases
De oases in de woestijn van Judea en de Negev woestijn worden voor uiteenlopende doelen gebruikt. Het Ein Gedi Natuurreservaat, nabij de Dode Zee, is een verrassend gebied met watervallen, beekjes, gevarieerde flora en majestueuze bergen die de wandelaar op de uitgezette routes omringen. Met een beetje geluk zijn er ibexen te zien, een steenbokachtig dier, maar vrijwel zeker is een ontmoeting met één of meer Hyraxen. Deze opmerkelijke klimmers die rotskonijnen worden genoemd, doen denken aan reuzenmarmotten.
Voor meer informatie over Israel klik hier.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Write a comment