Bijzondere kerstmarkt in Dresden

1

Posted by Redactie | Posted in Events | Posted on 04-11-2011

Schlagwörter: , , , ,

Half november verschijnen de eerste kerstmarkten alweer in Duitsland. Nederlanders trekken er dan massaal op uit om in de Duitse steden hun eerste kerstinkopen te doen, een gluhwein te drinken en de kerstsfeer te proeven. Dit jaar is er een speciale markt in Dresden, de hoofstad van Saksen. In deze plaats wordt een tijdelijke kerststad opgebouwd met de naam ’1000Funkel’, in het nederlands vertaald als ‘Duizend vonken’. Deze bijzondere kerstmarkt van 15.000 vierkante meter zal tot 30 december in Dresden staan. Hier kunnen bezoekers genieten van diverse themapaviljoens voor theatershows, levende sprookjes en culinaire kerstspecialiteiten.

Dresden staat al jaren op de kaart als het gaat om kerstrecords. Want ook de ‘Striezelmarkt’, die sinds 1434 plaats vind maakt Dresden tot stad met de oudstes kerstmarkt van Duitsland. Op deze markt is vrijwel alles te vinden wat betreft kerstspecialiteiten.
Naast Dresden, heeft Saksen nog meer te bieden aan bijzondere kersttradities. Zoals in Leipzig. waar elk jaar ‘s werlds zwaarste kerststol wordt gebakken.

Comments (1)

Dresden is een indrukwekkende stad die ik 13 jaar geleden voor het eerst bezocht. Ik ben er inmiddels 7 keer geweest, en elke keer weet deze stad me te inspireren en fascineren. Bijzonder. Langs de Elbe rivier kan je heerlijk tot jezelf komen.

Write a comment