Bijzondere berghotels in de Alpen

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Bijzonder, Natuur, Tips, Wintersport | Posted on 11-07-2013

Schlagwörter: , ,

Alpen

Er zijn tal van berghotels in de Alpen waar je een zorgeloze vakantie kunt beleven. De één is echter net wat specialer dan de ander. Door de ligging, het adembenemende uitzicht of juist het gebrek aan faciliteiten. Geen hotels waarvan er dertien in een dozijn gaan maar stuk voor stuk bijzondere accommodaties die net dat beetje extra bieden…

Kulmhotel-ZermattKulmhotel Gornergrat Zermatt
Het Kulmhotel op de Gornergrat in Zermatt ligt op een hoogte van 3100 meter en voelt aan als een eeuwenoud kasteel. Oud is het zeker, al meer dan 100 is het Kulmhotel een toevluchtsoord hoog in de bergen. Wat direct in het oog springt wanneer je naar het hotel kijkt zijn de twee koepels. In deze koepels gaat een sterrenwacht schuil en sinds enige tijd kun je als hotelgast hier ook een kijkje nemen. Het spectaculairste van dit hotel is misschien wel het uitzicht op de 29 omringende vierduizenders. De 22 stijlvolle kamers beschikken over al het comfort waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent. Als je geluk hebt kun je vanuit je kamer genieten van de beroemde Matterhorn en een prachtige zonsondergang.

Almdorf Seinerzeit Gurktal
Almdorf SeinerzeitIn Oostenrijk zijn ook tal van bijzondere plekken. Almdorf Seinerzeit in het Gurktal bestaat uit diverse authentieke berghutten, maar dan wel met de nodige luxe en privacy. Aan sfeer geen gebrek op deze bijzondere plek. Vanzelfsprekend zijn alle berghutten, jachthuizen en chalets op een traditionele manier ingericht en velen beschikken over een eigen sauna en hot tub. Die typische alpine uitstraling maar dan wel met comfort van nu. Waar vind je nou een hooiberg als slaapkamer of een badkamer met echte kiezelstenen op de vloer? Ontspannen doe je in het ‘Haus der Sinne’ waar je je kunt laten verwennen met een geurig hooibad of massage. Ook heb je de mogelijkheid om in de Holzknechthütte te dineren, het kleinste restaurant ter wereld.

                                                                              Kaarsenhotel Spielbodenalp
Kaarsenhotel-SpielbodenalpGeen wellness, geen internet, zelfs geen stroom! Bij het kaarsenhotel op de Spielbodenalp branden romantische petroleumlampjes en ben je volledig op elkaar aangewezen. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Vergeet al je zorgen en kom op deze bijzondere plek volledig tot rust. Geniet van het uitzicht op de Jungfraujoch en voel je één met de bergen. Dit is ook dé plek om kennis te maken regionale specialiteiten. Uit de keuken van het meer dan 100 jaar oude kaarsenhotel komen traditionele gerechten om je op krachten te brengen voor een nieuwe dag in de vrije natuur. Het kaarsenhotel ligt op 1800 meter en is bereikbaar via een voetpad vanuit Gimmelwald.

Rockresort Laax

Rockresort

Het Rockresort in Laax ligt direct aan de pistes van Flims, Laax & Falera en is een hotspot voor liefhebbers van design. Eikenhouten deuren, een strakke designkeuken en 122 exclusief vormgegeven appartementen met eigen mini-spa, het zijn slechts enkele kenmerken van dit unieke resort. Hier wordt een strak design gecombineerd met natuurlijke materialen wat voor een sfeervol en gezellig geheel zorgt. Na een verblijf in het Rockresort in Laax reis je nooit meer af naar zo’n statisch, betonnen appartementencomplex in Frankrijk.

Bron afbeelding Alpen: Arkadius Neuman – Pixelio.de

Write a comment