Beste stedentrips januari 2012

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, City trip, Steden | Posted on 10-01-2012

Schlagwörter: , , , , ,

Zin in een stedentrip binnen of buiten Europa?

azwegersBeste steden januari 2012 St. Petersburg, Rusland
St. Petersburg in de winter is een echt magisch plaatje. Bewonder de Domes en bezoek Ruslands mooiste stad gehuld in een sneeuwpak en ijs. De Neva River, de bevroren kanalen en de glimmende ijssculpturen zijn te vinden in heel de stad. Wandel over de bevroren Neva naar de Peter en Paul Fortress op Zayachy eiland. Andere highlights van St. Petersburg in januari is dat de accommodaties goedkoper zijn, rij-vrije attracties en de dagen zijn veel vrolijker dan in december. Er is alleen één ding waar je echt niet onderuit komt..en dat is de kou! Maar met de juiste warme kleding en boots is dat helemaal geen probleem en anders zijn er altijd nog de klassieke russische winterwarmers zoals Vodka.


edwin.11Beste steden januari 2012 Sydney, Australia
Zonnig Australie is de ultieme plaats voor een tripje in januari. In deze tijd van het jaar is het in Australie zomer en dus zijn er tal van zomeractiviteiten te bezoeken. Na een spetterend Nieuwjaar met veel vuurwerk, is de glamoureuze stad Sidney  klaar voor het vibrerende Sydney Festival. Een drie weken lange culturele extravaganza van theater, muziek, dans, kunst en films. Meer dan 500 artiesten zijn te vinden op dit populaire event. Tot de locaties behoren het Sydney Opera House en het historische oude Capitol Theater.
Maar ga ook eens de Sydney Harbour Bridge bezoeken en uiteten in het Sydney Tower Restaurant voor de meeste prachtige ver uitzichten over de Blue Mountains.

Beeldmateriaal: Azwegers / flickr.com

Beeldmateriaal: edwin.11 / flickr.com

Write a comment