Bella Italia, al jaren populaire vakantiebestemming

0

Posted by Redactie | Posted in Landen | Posted on 26-10-2011

Schlagwörter: , , , , , ,

552856_web_R_by_Dieter Schütz_pixelio.deHet land van de pasta’s, pizza’s en Casanova’s: Ik heb het dan natuurlijk over Italië. Hoewel bijna elk Italiaans gerecht tegenwoordig in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen is, gaat er natuurlijk niets boven een diner in een restaurant in Italië zelf. Een vakantie in Italie is mede dankzij de karakteristieke gastronomie nog altijd erg populair onder Nederlanders. Maar ook het warme klimaat en de vele prachtige steden in Italië dragen daar hun steentje aan bij. Hier een kleine opsomming van enkele populaire bestemmingen in Italië:

De badplaats Rimini is een erg populaire vakantiebestemming onder jongeren; de stad beschikt over brede zandstranden, hippe discotheken (zoals de Altromundo en de Baia Imperiale) en vele gezellige barretjes. Niet ver van Rimini ligt de stad van de romantiek, namelijk Venetië. De stad wordt geheel omringd door water; in totaal stromen er door de stad circa 160 kanaaltjes, die figuurlijk ‘overstromen’ van de verliefde stelletjes die een romantisch tochtje in de gondel maken. Voor de liefhebbers van cultuur, religie en geschiedenis is Rome een aanrader; daar vindt men nog altijd vele bouwwerken die dateren uit de Romeinse tijd. Daarnaast ligt ook Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en de woonplaats van de Paus, in Rome. Modeliefhebbers kunnen terecht in Milaan; ontwerpers als Versace en Armani hebben er hun thuisbasis en aan leuke boetiekjes is er geen tekort. Italië heeft ook nog een aantal ongerepte hoeken die een bezoek meer dan waard zijn, wat de denken van Sardinië, De Marken, Puglia en Calabrië.

Overweegt u een bezoek aan Italië, maar wilt u eerst meer weten over de Italiaanse taal en cultuur? Neem dan eens een kijkje op de website van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam.

Beeldmateriaal: Dieter Schütz / pixelio.de

Dieter Schütz  / pixelio.de

Write a comment