Barcelona het hele jaar door

0

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden | Posted on 19-12-2011

Schlagwörter: , , , , ,

Barcelona is een geweldige stad die je het hele jaar door kunt gaan bezoeken. Wel zijn er een aantal verschillen afhankelijk van het seizoen, maar dat maakt het juist nog bijzonderder.

Lente in Barcelona
Na de winterdagen is de lente een zeer welkom seizoen, ook in Barcelona. Wel regent het tussen maart en april het meest. De aangename temperaturen nodigen uit om wandelingen door de stad en het strand te gaan maken. Een zeer bijzondere dag voor de Catalanen is de Sint Jorisdag (Dia de Sant Jordi) op 23 april. Dan geven mannen een rode roos aan zijn geliefde en vrouwen geven hen een boek terug.

Zomer in Barcelona
Zonder airco en het strand kun je de zomer in Barcelona bijna niet verdragen. Het kan namelijk heel warm worden in de stad, met temperaturen rond de 30 graden. In de vakantie en in het weekend ontvluchten de meeste Barcelonezen de stad naar andere bestemmingen. Augustus is dé vakantiemaand in Spanje en dus zijn er veel winkels dicht en de dagelijkse drukte van de straten in Barcelona neemt af. De leukste dag tijdens de zomer is de 23e juni (Sint Jansfeest), wanneer de kortste nacht van het jaar met vuurwerk wordt gevierd.

Herfst in Barcelona
Herfst komt in Barcelona voor met aangename temperaturen en af en toe regen. De komst van de herfst wordt ook gevierd met de Castanyada. Hier worden gepofte kastanjes, ‘moniatos’ (geroosterde zoete aardappelen) en ‘panellets’ (kleine amandelballetjes) gegeten.

Winter in Barcelona
De temperaturen zakken tot 8 of 10 graden in de wintermaanden in Barcelona. Heerlijk als je dit vergelijk met de Nederlandse wintertemperaturen. Mede hierdoor kennen Barcelonezen geen witte Kerst. Toch is Kerstmis een zeer belangrijk feest. Barcelona biedt de bezoekers hele mooie versierde straten, kerstmarkten, ijsbanen en natuurlijk veel kerstshoppen!

Wil je meer informatie en tips lezen over Barcelona? Bekijk ze dan op de site HolaBarcelona.nl. Hier vind je allerlei tips en informatie over Barcelona samengesteld door een local.

Write a comment