Barcelona blijft een stad van diversiteit

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, City trip, Cultuur, Natuur, Tips, Vakantie, Zon | Posted on 07-05-2012

Schlagwörter: , , , ,

BarcelonaOf het nu gaat om een museumbezoek, een historisch gebouw bezichtigen, een theaterbezoek, een rustig park, een leuk restaurant, een goede nachtclub of winkelen. Barcelona heeft echt voor iedereen wat te bieden.
Wat je zeker moet zien is de “Las Ramblas”. De supergezellige boulevard van 1 km lang, die van Port Vell naar de Plaça de Caralunya loopt. Hier vind je echt van alles. Van straatartiesten, theaters en musea tot gezellige terrasjes.

Verder is Barcelona geweldig om te winkelen. Barcelona is funkier en stijlvoller als het om winkelen gaat dan andere steden in Spanje. Er zijn veel eigenzinnige boetieks en unieke winkels. H&M, Zara, Mango etc. zijn er ook aanwezig. En niet te vergeten Spanje’s # 1 warenhuis is El Corte Ingles op Plaça de Catalunya.

Voor strand liefhebbers heeft Barcelona kilometerslange zandstranden met een mooie blauwe zee. Dat is ook de reden dat veel toeristen naar Barcelona gaan voor een zonvakantie. Geniet van de zon op het Barceloneta strand, en neem een lekker hapje en drankje bij een van de vele chiringuitos.

Wat museums betreft, zijn er zoveel interessante museums, galerijen en tentoonstellingen in Barcelona, dat het moeilijk is ergens te beginnen. Degene die je zeker moet bezoeken zijn het Picasso Museum, het Nationaal Kunstmuseum van Catalunya, het Historisch Stadsmuseum en het FC Barcelona Voetbalmuseum voor de voetballiefhebbers.

Veel toetisten kiezen voor een stedentrip naar Barcelona. Gewoon even een weekendje op en neer. Er is een enorme varieteit in het accomodatie aanbod in Barcelona. Hotels behoren tot de duurste in het land. Het minimale bedrag dat je moet betalen voor een overnachting is €50 voor een eenvoudige eenpersoonskamer. Heel wat goedkoper zijn de hostels. Je kunt zelfs hostels vinden in het centrum van de stad voor €20. Heerlijk dicht bij alle historische gebouwen en winkel-en uitgaansgebieden.

Beeldmateriaal: Nigel’s europe – Flickr

Write a comment