Alpes-Maritimes/Cote d’Azur

4

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Vakantie | Posted on 15-12-2011

Schlagwörter: , , , ,

De Alpes-Maritimes verenigen op schitterende wijze ontdekkingstochten, vrije tijd, ontspanning, cultuur en traditie. In het hart van de Azuurkust biedt dit departement alle verleidelijke troeven: een waardevol architecturaal en cultureel erfgoed, de zee die uitnodigt tot watersport of zalig nietsdoen, zand- en kiezelstranden, een onaangetast en stil achterland, gebergte geknipt voor sportieve activiteiten, pittoreske en idyllische dorpjes, bewaard gebleven tradities en een heerlijk zacht klimaat. Er bevinden zich vele authentieke dorpjes en prachtige accommodaties in deze omgeving.

Antibes, is een oude stad met middeleeuwse stadsmuren en torens. Een bezienswaardigheid is het Picassomuseum, welke gevestigd is in het Chateau Grimaldi.
Een echte aanrader is Marineland, een groot uitgevallen dolfinarium met vele shows van orka’s, dolfijnen, zeehonden, haaien en vele andere vissoorten. Vooral gezinnen zullen zich hier goed vermaken.
Saint Paul de Vence wordt ook  wel ‘Balkon van de Cote d’Azur’ genoemd en vele schilders, schrijvers en dichters zijn geïnspireerd door dit fenomeen. Een unieke kunstcollectie is te bezichtigen in de Fondation Meaght.
Grasse is, sinds vier eeuwen, wereldberoemd om zijn parfums. Er zijn drie parfumhuizen te bezichtigen: Fragonard, Molinard en Galimard.

Mougins, een middeleeuwse plaats omgeven door pijnbomen, olijfbomen en cipressen, is één van de mooiste van de Cote d’Azur. Door de sfeer en mooie lichtval heeft Mougins altijd vele artiesten en beroemdheden aangetrokken zoals Pablo Picasso, Cocteau, Fernand Léger, Paul Eluard, Man Ray, Winston Churchill, Christian Dior, Catherine Deneuve, Edith Piaf en Jacques Brel.
Het is ook leuk Théoule sur mer te bezoeken, een  rustiek dorpje aan de Corniche d’Or met uitzicht over de baai van Cannes. Door de centrale ligging zijn er vele mogelijkheden voor excursies.
In de omgeving kunnen tientallen kleine plaatsen gevonden worden die ook zeker een bezoek waard zijn: Villefranche-sur-Mer, Eze, Vence, Beaulieu-sur-Mer, St Tropez, Port Grimaud, Frejus. Iets verder gelegen zijn Menton, Monaco en Ventimiglia (Italië), maar met de auto zijn deze plaatsen gemakkelijk te bereiken. Vooral de prachtige badplaats Roquebrune Cap Martin, op 2 kilometer van Menton en Monte Carlo, is een absolute aanrader. Het historisch centrum, het kasteel, de kerk van St Marquerite en de kelder van Vollonet zijn een bezoek waard. Het hoogste punt van deze plaats is 300m, waar van een geweldig uitzicht over zee kan worden genoten.

Comments (4)

Ik heb zelf ooit Marineland bezocht en de 2 van de 3 parfumhuizen bezocht. Maar ik ga graag nog een keer terug
Heeft iemand tips voor grote winkelcentra in deze buurt?
Liefs annemijn

Volgens mij zijn daar niet echt grote winkelcentra in de buurt
Groetjes

Ik neem aan dat je prima kunt shoppen in Cannes, Monaco of St Tropez

Je portemonnee niet vergeten dan! Al die jetsetters en moviestars die in cannes komen winkelen..leuk als je er 1 tegen het lijf loopt in de prada of gucci boutique:)

Write a comment