Andorra: divers dwergstaatje

3

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Landen, Vakantie, Wintersport | Posted on 29-11-2011

Schlagwörter:

Tussen Frankrijk en Spanje, midden in de Pyreneëen, ligt een klein Vorstendom: Andorra. Toerisme in het enige land ter wereld waar Catalaans de officiele taal is heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Het land, erkend belastingparadijs, is een van de mooiste gebieden van de Pyreneëen en heeft zowel winters als zomers veel te bieden.

Andorra is vooral bekend om de beste skigebieden van de Pyreneëen. Dankzij het feit dat Andorra een van de hoogst gelegen landen van Europa is zijn er een aantal sneeuwzekere gebieden in het land te vinden. De bekendste skigebieden zijn Soldeu en Pas de la Casa, maar ook Canillo en Arinsal zijn de moeite waard, gezien de enorme ontwikkeling die deze gebieden de afgelopen jaren hebben doorgebracht. Naast nieuwe sneeuwkanonnen en stoeltjesliften zijn er ook een groot aantal nieuwe berg café’s en restaurants gebouwd, waardoor het na een dag wintersporten goed toeven is in deze dorpen. De skiresorts liggen in prachtige valleien waar ook mooie wandelingen door het witte landschap kunnen worden gemaakt of met de slee erop uit kan worden getrokken.

In de zomer, wanneer de sneeuw is gesmolten, is er een legio aan activiteiten die ondernomen kunnen worden in Andorra. Vanzelfsprekend wordt er veel gewandeld in het bergstaatje; het land biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden aan met zowel rustgevende als uitdagende routes. Het bergachtige terrein leent zich ook uitstekend voor fietsen en mountainbiken, vooal de laaste activiteit is de laatste jaren erg populair geworden. Ook ruiters komen aan hun trekken in Andorra, in het land kunnen prachtige paardrijtochten gemaakt worden. Rondom Ordino is er zomers veel te doen, en ook het authentieke dorpje Llorts, waar veel oude traditionele Andorrese huizen gevonden kunnen worden, is ook een bezoekje waard.
In Andorra wordt er geen belasting geheven; een bijkomend voordeel van een vakantie in het dwergstaatje. In de hoofdstad, Andorra la Vela, kunnen veel verschillende winkels (tabak, drank, sieraden, parfum) gevonden worden voor een betaalbare souvenir.

Ondanks dat Andorra een van de kleinste landen van Europa is, heeft het land veel te bieden. Het staatje is vooral bekend om haar mooi, sneewzekere skigebieden. In de zomer kan er echter ook goed van de prachtige Pyreneëen genoten worden, wanneer mountainbiken en bergwandelen  populaire zomer activiteiten in het diverse dwergstaatje zijn.

Comments (3)

die lokale bakkers en postbodes in het nationale voetbalteam lijken me ook een attractie!

Motoren zijn ook een stuk goedkoper in andorra. plus de landschappen zijn inderdaad prachtig.

wel toeristisch land

Write a comment