Andalusië, het ‘echte’ Spanje

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Vakantie | Posted on 24-10-2013

Schlagwörter: ,

469497_web_R_by_Friedrich Hillenbrand_pixelio.deWie een bezoekje wil brengen aan het ‘echte’ Spanje moet naar de meest zuidelijk regio van het land trekken. In Andalusië vind je de meest authentieke Spaanse elementen als flamencodansers met typische Spaanse klederdracht, stierengevechten, sangria en niet te vergeten overheerlijke tapas.

Cultuur
Dit gedeelte van Spanje is iets minder toeristisch dan de Spaanse Costa’s, maar heeft een pak meer cultuur te bieden. Granada, Sevilla, Malaga, Ronda en Cordoba zijn stuk voor stuk culturele trekpleisters. De Moorse invloeden kun je opmerken in het prachtige Alhambra, dat wellicht een hoogtepunt in je reis zal betekenen. Maar ook een bezoek aan Ronda mag je niet missen. Hier vind je de Plaza de Toros, de oudste arena waar nu nog stierenvechten plaatsvinden. Het is echter de enorme kloof die de stad zo’n exclusief karakter geeft. De brug, de Puente Viejo die een deel van de kloof overspant, geldt als het sybool van de stad en is tevens een architectureel hoogstandje.

Natuur
Ook qua natuur is dit gebied een echte topper. Nergens in Europa hebben we nog een landschap als dat van de Tabernas. Het is dan ook de enige woestijn in Europa. De Sierra Nevada is dan weer een gebergte met toppen van boven de 3000 meter. Ondanks het warme weer zijn deze bergtoppen het grootste deel van het jaar bedekt met sneeuw. Genoeg sneeuw zelfs om er te skiën.

Strand
Voor de zonnekloppers die geen vakantiegevoel hebben zonder dat er strand aan te pas komt, kunnen we tenslotte nog enkele plekjes aan de Costa del Sol aanraden. De echte strandliefhebbers zullen zich thuis voelen in badplaatsen als Marbella, Torre del Mar  en Torremolinos. De laatste jaren is Torremolinos van klein vissersdorpje ontpopt tot toeristische trekpleiseter.

Wil je dus graag een zonovergoten vakantie naar Spanje zonder een overvloed aan toeristen, kun je maar beter je koffers pakken en het zonnige Andalusië opzoeken. Het is er leuk citytrippen en het bevat nog tal van onontdekte dorpjes met een authentiek Spaans karakter.

Beeldmateriaal: Friedrich Hillenbrand/ pixelio.de
Auteur: Margot Hanjoul

Write a comment