Als single met vriendinnen op vakantie

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie | Posted on 12-09-2013

Schlagwörter:

vriendinnenvakantieNormaal ben jij waarschijnlijk ook dol op vakantie. Het bedenken waar naar toe, de plannen maken, de routes uitstippelen. Allemaal om alvast in de stemming te komen. Wat zeg je? Dit jaar ga je niet, omdat je vriend jullie relatie niet meer zag zitten.

Wat nu? Gezellig op pad met al je single vrienden is een mooie oplossing.


Op de goede afloop

Vriendinnen of meiden onder elkaar, gezellige boel, meestal.

Maar omdat je voor een langere tijd constant bij elkaar bent, is de kans op irritaties en ruzies groter. Ruzie tijdens een vakantie is wel het allerlaatste wat je wil, dus is het goed om te kijken hoe je de kans op conflicten kan verkleinen.

Dus heb je het idee opgepakt om met een aantal vriendinnen de vakantie samen te gaan beleven dan is het handig meteen een aantal zaken met elkaar af te spreken. Voor het beste resultaat, zullen we maar zeggen.

Geschikte vakantiebestemming

Door thuis al te bedenken wat voor soort vakantie je wilt, voorkom je terplekke wrijving over de invulling van de dagen en avonden.

Vinden jullie het allemaal heerlijk om de hele dag te zonnebaden met je tenen in de zee, dan is de keuze snel gemaakt. Dan wordt het een zonvakantie. Zijn jullie cultureel ingesteld, ga in de buurt bij een wereldstad zitten. Of het wordt een actieve vakantie, alles staat nog open. Wees creatief en probeer een bestemming te vinden waar voor ieder iets te vinden is!

Vol is vol

Dus om onaangename verassingen te voorkomen moet je samen komen en gaan  plannen! Begin op tijd met zoeken naar een land, locatie of een evenement wat jullie graag willen bezoeken. Wanneer je op tijd weet wat jullie willen,dan kun je natuurlijk boeken wat je voor ogen hebt. Kom je te laat, dan zit er niets anders op om een andere bestemming of accommodatie te zoeken! Want ook hier geldt vol=vol. Zorg dat jullie opgevatte plan om samen vakantie te gaan vieren, vanaf het begin een feest is en blijft.

Simpel of luxe

Ben je van thuis uit gewend te kamperen en vind je dat zelf ook de ideale manier om te verblijven, dan kun je daar behoorlijk van in mening verschillen met je vriendinnen, die altijd gewend waren luxe in een hotel te overnachten.

Zoek een midden weg, of bedenk vooraf dat je jezelf best wilt aanpassen aan de wensen van je vriendinnen. Maar dan moet je daarna ook niet meer klagen. Of je probeert  de anderen te overtuigen van jouw voorkeur, maar dan moeten zij beloven ook daar niet op terug te komen.

Geld

Bij de keuze van soort vakantie moet het woord geld en besteding al naar voren zijn gekomen. Het is namelijk wel handig om te weten wat iedereen te besteden heeft. Moet de een op een houtje bijten en smijt de ander het geld over de balk, dan stapelen irritaties zich snel op. Spreek naar elkaar uit wat je te besteden hebt, en waar je het ‘t liefst aan wilt uitgeven.

Het maakt natuurlijk wel uit qua uitgavepatroon of je in de Belgische Ardennen aan een Kriek zit of in St. Tropez met een Spritz.

Wanneer je gezamenlijk een huishoudpotje aanlegt, houdt dan ook goed bij in een huishoudboekje waar je het al aan uit hebt gegeven. Klinkt suf, maar dat is dan maar zo.

Denk niet alleen aan jezelf

Heb je geen zin om de hele dag te luieren, maar wil je ’s middags een dorp of een stad bezichtigen, stel dat dan voor. Wanneer de anderen iets voorstellen moet jij dan ook niet meteen afwijzend reageren. Probeer soms iets wat je niet zo leuk lijkt en laat je verrassen. Daarover kun je natuurlijk bij het vooraf plannen al je visie aan elkaar duidelijk maken.

Wanneer je samen een tent deelt of je hebt met meerderen een huisje gehuurd, ook dan is het een must om goed met elkaar af te spreken hoe jullie met zijn allen het willen schoon houden. Verdelen van de taken, net als in een gezin of in een relatie. Vriendschap met vriendinnen zijn natuurlijk ook allemaal relaties.

Zomerliefde

Als vrijgezelle vriendinnen bij elkaar in een vrolijke omgeving,  dan is een vakantie de ideale plek een leuke man tegen het lijf te lopen. Ook al zijn jullie allemaal single, maak dan toch duidelijke afspraken vooraf over hoe jullie het een en ander regelen.

De kans is aanwezig dat een van je vriendinnen haar tijdelijk ware liefde graag mee naar ‘huis” neemt. Wanneer je voordat het eventueel gebeurt aan elkaar hebt uitgesproken wat je daarvan vindt en wat je in dat geval echt vervelend zou vinden, dan schept dat duidelijkheid.

Probeer naar elkaar toe sociaal te zijn. En gaat een van je vriendinnen aan de haal met een mooie local die jij gespot had, dan is het pech voor jou. Kijk gewoon uit naar de volgende geschikte local of ga lekker een boek lezen.

Geniet van je vakantie

Probeer deze vakantieperiode zoveel mogelijk te genieten! Relax, zie alles van de blije kant en geniet van al het moois en je vriendinnen om je heen! Misschien hoop je volgend jaar met een nieuwe partner een vakantie te hebben. Maar dit jaar zit dat er gewoon niet in.  Een fijne vakantie doet je in ieder geval goed in je vel zitten en dat straal je uit.  Een positieve uitstraling werkt uitnodigend in je zoektocht. Maar nogmaals die vriendinnen zijn goud waard, ze vangen elkaar op en vriendinnen heb je voor het leven. Koester ze.

Reiswijzer

Om je alvast in vakantie stemming te brengen en om je te helpen in jullie keuze de meest geschikte invulling en bestemming te kiezen, kunnen jullie je laten inspireren door het online reismagazine Singe2Travel.nl. Op deze site zijn veel aanbieders van reizen, veelal speciaal gericht op singles, te vinden. Met behulp van de Reiswijzer worden jullie zeker de goede weg op geholpen. Maak er een mooie vakantie van.

Redactie Single2Travel.nl

Write a comment