Aktiviteiten in Oostende

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Steden | Posted on 14-11-2011

Schlagwörter: , , , , , ,

Wie denkt voor natuur en cultuur ver weg te moeten reizen heeft het mis! Aan de belgische kust ligt de uitbundige badplaats Oostende. Deze gezellige vakantieplaats bied naast een grote jachthaven, brede boulevard en een gezellig oud centrum met vele terassen en winkels ook een veelzijdigheid aan natuur, cultuur en historische monumenten. Hier een aantal bezienswaardigheden in en rond Oostende op een rijtje:

Atlantikwall

Hier zijn overblijfselen van de batterij ‘Aachen’ uit de eerste wereldoorlog en de batterij Saltzwedel’ uit de tweede wereld oorlog te bewonderen. Maak een wandeling langs origineel ingerichtte bunkers, artilleriestukken en open en overdekte gangen.

Bloemenuurwerk

In het Leopoldpark in Oostende ligt het bloemenuurwerk. Het uurwerk bestaat al sinds 1933 en wordt gevormd door ongeveer 20.000 bloemen en planten. De wijzers zijn bedekt met bladgoud. Het bloemenuurwerk is zeker de moeite waard te bezoeken bij een vakantie in Oostende

Earth Explorer.

Ga een spannend wetenschapsavontuur aan in Earth Explorer. Deze attractie bied een mix van educatie, entertainment en interactieve experimenten voor jong en oud. Via tientallen experimenten leer je meer over verschillende natuurkrachten en meer.

Fort Napoleon

Dit imposante fort in de duinen, gebouwd in 1811 is opdracht geweest van Napoleon toen hij een aanval vreesde vanuit Engeland. In 1995 is het fort in bezit gekomen van Erfgoed Vlaanderen, deze instantie maakte er een openbaar monument van zodat iedereen het kan bezoeken.

Write a comment