Agriturismo Chianti

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie | Posted on 13-01-2012

Schlagwörter:

In de afgelopen tien jaar heeft het plattelandstoerisme in heel Italië een gestage groei doorgemaakt. Een van de regio’s waar deze trend het meest zichtbaar is, is Toscane. Naast de traditionele bestemmingen van een vakantie aan de kust of in een kunststad zoals Florence of Siena is het huren van een huisje in de Chianti regio of een vakantiehuis in de Val d’Orcia een bijzonder aantrekkelijke optie. Deze optie is populair bij Italiaanse toeristen maar ook bij toeristen uit andere Europese landen, vooral uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

De keuze van een verblijf op het platteland van Toscane hangt vaak af van het hebben van een geschikt vervoermiddel, omdat het aanbod van openbaar vervoer buiten de steden niet zo groot is. Dit geldt ook voor de Val d’Orcia, aangezien dit een gebied is met één van de laagste bevolkingsdichtheden van midden Italië.

Dit maakt de dorpjes in de Val d’Orcia soms wat lastig te bereiken. Maar als u de beschikking over een auto heeft, is het gebrek aan snelwegen en treinverbindingen ineens een bijzonder groot voordeel van deze regio, aangezien het natuurlijke landschap in de loop der eeuwen grotendeels hetzelfde is gebleven, en daardoor enorm aantrekkelijk is om te bezoeken.

Het gebied Val d’Orcia is gelegen in het zuidelijk deel van de provincie Siena en strekt zich uit over meer dan 660 km². Deze vallei grenst aan Crete Senesi in het noorden, Val di Chiana in het oosten, het gebergte Amiata in het zuiden en Alta Maremma in het westen. Een groot deel van deze regio valt samen met de bedding van de rivier Orcia.
Val d’Orcia bestaat uit vijf dorpjes: Castiglione d’Orcia, Montalcino, Pienza, Radicofani en San Quirico d’Orcia. Het gebied Val d’Orcia werd in juli 2004 aan Unesco’s werelderfgoed lijst toegevoegd. Dit vanwege haar uitzonderlijk landelijk landschap dat het resultaat is van het harmonieuze samengaan van mens en natuur. Deze omgeving vormde ook een inspiratiebron voor verschillende schilders die hun opleiding genoten in Siena tijdens de Renaissance. De meest essentiële eigenschap van de Val d’Orcia zijn de vloeiende heuvels met velden vol graangewassen en zonnebloemen. Deze heuvels worden door cipressen gescheiden van de niet-geplaveide wegen die leiden naar oude huisjes op de top van de heuvels.

Write a comment