Golfen in Spanje

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Reizen | Posted on 21-09-2011

Schlagwörter: , ,

534967_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deGolf is een van de snelst groeiende sporten in Spanje en is in toenemende mate populair bij de Spanjaarden, hoewel het nog steeds door velen beschouwd wordt als een elite spel voor rijke zakenlieden, buitenlandse toeristen en ouderen. Golfen in Spanje is hoe dan ook enorm populair. Het is niet voor niets dat zo veel toeristen ieder jaar gaan golfen in Spanje.

Spanje heeft meer dan 250 golfbanen. Dat zijn er flink wat. De meeste golfbanen zijn gelegen in de belangrijkste toeristische gebieden en eilanden, en omvatten de grootste concentratie van Europa.- Aan de Costa del Sol tussen Malaga en Cadiz, ook wel de ‘Costa del Golf’ genoemd, liggen al meer dan 45 golfbanen.

Spaanse golfbanen liggen altijd uitstekend en zijn prachtig onderhouden. De meeste golfbanen zijn gelegen in schilderachtige omgevingen (zee, bergen en bossen), vaak ontworpen door beroemde ontwerpers als Robert Trent Jones, Jack Nicolas en Severiano Ballesteros. Spanje is niet voor niets het golf walhala.

Golf vakanties zijn populair in Spanje en een belangrijke bron van inkomsten voor de golfclubs. Deze clubs hanteren voor toersiten vaak speciale tarieven. Sommige hotels verzorgen voor golfers complete golf vakantiepakketten inclusief green fees (of korting op de green fees). Dat is heel gemakkelijk als u nog niet eerder in Spanje bent gaan golfen. Veel regio’s en provincies publiceren bovendien golf gidsen (Golf Guía practica) met kaarten. Dat is handig om op te vragen want zo leert u welke mogelijkheden er zijn als u op de plaats van bestemming bent. Verder is het handig voordat u op golfvakantie gaat om diverse informatieve sites te bezoeken over golfen in Spanje. Een goed voorbeeld is http://www.spanje-vakantie.info/content/golfen-spanje waar u veel informatie kunt vinden over golfen in Spanje.

Er worden in Spanje een aantal golf tijdschriften gepubliceerd. De meeste zijn in het Spaans of Engels, met inbegrip van Andalucía Golf, Costa del Sol Golf Nieuws en zon Golf. Een tijdschrift kopen kan meer inzicht geven in de golfbanen in de buurt, tarieven en meer.

Beeldmateriaal: Rainer Sturm  / pixelio.de

Write a comment