3 toeristentips

0

Posted by Redactie | Posted in Tips | Posted on 02-04-2010

Schlagwörter: , , , , ,

541794_web_R_K_by_Stephan Teckert_pixelio.deUit eigen vakantie-ervaringen deel ik graag wat tips met jullie mee om een goede toerist te zijn:

1. Leer wat basiswoorden van de taal. Stel, je bent in Rusland en kan totaal geen Russisch. Zoek dan even op een internetsite wat basiswoorden als hallo, bedankt en hoe gaat het betekenen. De locals zullen deze moeite zeker waarderen en het zorgt vaak voor een lach op het gezicht.

2. Kom in aanraking met echte locals, zij kunnen je vaak het beste vertellen wat je absoluut niet mag missen en zo kom je vaak ook terecht in de minder toeristische plaatsen, wat vaak nog veel mooier en leuker is dan de toeristische plaatsen. Bovendien vragen de minder toeristische plaatsen ook niet de dubbele prijs voor alles wat je koopt.


3. Ga eens op pad zonder routekaart en loop door de wat minder bekende toeristentrekkers. Vaak zijn deze net zo byzonder, of zelfs nog mooier dan de toeristenplaatsen en zo zie je tenminste ook een wat realistischer beeld van hoe men nou werkelijk in dit land leeft.

Beeldmateriaal: Stephan Teckert  / pixelio.de

Write a comment